Postup přípravy receptu Kokosový salám s rumem:
Nejprve si vypracujeme tmavé těsto. Piškoty pomele, přidáme marmeládu, moučkový cukr, rum a kakao. Vše zpracujeme na vláčné těsto. Pokud je těsto příliš suché, můžeme jej zředit trochou silné černé kávy. Těsto dáme na chvilku do ledničky odpočinout.
Stejným způsobem zpracujeme světlé těsto. Z kokosu, moučkového cukru, másla a vanilkových cukrů vypracujeme hladkou hmotu, kterou opět dáme na chvilku do ledničky odpočinout.
Asi po 15 minutách těsta vytáhneme. Vál si posypeme trochou kokosu a vyválíme na něm placku z tmavého těsta o šířce 1,5cm. Na vyválené tmavé těsto vyválíme těsto světlé. Po vyválení obě těsta smotáme do rolády a každou otáčku pevně fixujeme tlakem. Po stočení do rolády dáme těsto na 1 až 2 dny do chladničky ztuhnout.
Zůstanou-li zbytky nějakého těsta můžou se z nich udělat kuličky a dovnitř vložit například madle.