Použité suroviny receptu Koláč plněný brandy krémem:
180 g hladké mouky
| 50 g moučky
| 120 g změklého másla
| 1 ks vejce
| stouhaná citronová kůra
| 1 lžíce vody
| náplň:
| 60g krystalu
| 350 ml mléka
| 1 ks vejce
| 2 ks žloutky
| 1 1/2 lžíce želatiny
| 250 ml smetany ke šlehání
| 2 lžíce Apricot brandy
| na dohotovení:
| 500 g meruněk
| 1/2 balíčku želatiny
Postup přípravy receptu Koláč plněný brandy krémem:
Z mouky, cukru, nakrájeného másla, vejce, vody a kůry uděláme těsto. Dáme na chvíli do chladu. Vyválíme placku a vložíme do koláčové formy. Dno těsta propícháme vidličkou a pečeme. Cukr nasypeme do 2/3 mléka a svaříme. Zbytek mléka smícháme s pudinkovým práškem a zavařte do mléka s cukrem. Do horké směsi zamíchejte rozšlehané vejce se šloutky a dejte vychladit. Do krému přidejte želatinu nabobtnalou v trošce vody, ušlehanou smetanu a brendy. Korpus natřeme krémem a dáme ztuhnout. Poté koláč plněný brendy krémem ještě pokladem nakrájenými meruňkami a přetřeme připraveným dortovým želé.
Fotky receptu Koláč plněný brandy krémem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!