Vložil: | admin |
Porcí: | 7 |
Doba přípravy: | 55 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 12 |
|
|
Použité suroviny receptu Koláč s drobným ovocem:
4 vejce
| 270 g krupicového cukru
| 180 g rozpuštěného másla
| 150 ml mléka
| 100 ml panenského olivového oleje
| špetka pravé mleté vanilky
| 400 g hladké mouky
| špetka soli
| nastrohaná citrónová kůra
| 600 g ovoce - maliny, borůvky, rybíz
Postup přípravy receptu Koláč s drobným ovocem:
Troubu předehřejte na 180 stupňů, horkovzdušnou na 160 °C. Vymastěte plech o rozměru 21x31 cm a vyložte dno pečicím papírem. Cukr a vejce utřete do pěny a do té pak zašlehejte máslo, olej, mléko i vanilku. Pořádně promíchejte a potom do směsi prosijte mouku, prášek do pečiva a sůl. Vmíchejte cit-
ronovou i pomerančovou kůru a nechte asi deset minut stát, aby mouka nasákla tekutinu.
Asi čtvrtku ovoce vmíchejte do těsta, nalijte ho na plech, uhlaďte špachtlí a čtvrthodinu pečte. Pak moučník opatrně vysuňte z trouby, poklaďte zbylým ovocem (lehce ho do těsta zatlačte) a pečte ještě 30–40 minut, aby koláč zezlátl a zpevněl. Pak ho dejte vychladnout na mřížku a teprve pak krájejte na řezy.
Fotky receptu Koláč s drobným ovocem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!