300 g zmrazeného listového těsta
| 580 g vinného kysaného zelí
| 200 ml bílého vína
| 1 lžíce cukru
| dle chuti: sůl a pepř
| 200 g slaniny
| 1 velká cibule
| 1 lžíce oleje
| 1 lžička kmínu
| 100 g Goudy v celku
| 200 g kysané smetany
| 1 vejce
Postup přípravy receptu Koláč s kysaným zelím:
1. Listové těsto necháme rozmrazit. Kysané zelí dusíme zhruba 10 minut s vínem a cukrem, poté ho osolíme a opepříme.
2. Cibuli nadrobno posekáme, slaninu pokrájíme na kostičky. V pánvi rozehřejeme olej a na něm cibuli a slaninu opečeme. Přidáme kmín a scezené zelí, promícháme a necháme vychladnout.
3. Troubu předehřejeme na 175 °C. Listové těsto rozválíme do kulaté placky o průměru 30 cm. Ohnivzdornou formu (průměr 26 cm) vypláchneme studenou vodou a vyložíme těstem, vytvarujeme okraje. Těsto poklademe dušeným kysaným zelím.
4. Ze sýra odkrojíme kůru a nastrouháme jej. Kysanou smetanu rozšleháme s vejci a sýrem, osolíme, opepříme a nalijeme na zelí. Pečeme v troubě asi 45 minut. Koláč podáváme horký, můžeme jej případně ozdobit pažitkou.
Fotky receptu Koláč s kysaným zelím:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!