Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Koláč s trhankou

fotka Koláč s trhankou
Vložil:
Porcí:12
Doba přípravy: 160 min
Hodnocení:  ++++++____
Počet hodnocení: 86

Použité suroviny receptu Koláč s trhankou:

500 g hladké mouky  | 100 g cukru  | 1 špetka soli  | 1 sáček vanil. cukru  | 1 lžička nastr. kůry z 1 citronu  | 1 kostka droždí  | 1/8 l vlažného mléka  | 1 náplň do koláče  | 200 g čok. polevy  | 1/2 l mléka  | 250 g cukru  | 1 sáček vanil. cukru  | 2 sklenice višní  | 125 g rozinek  | 100 g sek. mandlí  | 250 g strouhaného kokosu  | 100 g mouky  | 1 vejce  | 125 g másla  | 500 g kyselé smetany

Postup přípravy receptu Koláč s trhankou:

Do mísy dáme strouhanku, cukr, sůl, vanilkový cukr, citr. kůru a máslo. Droždí rozmícháme ve vlažném mléku a postupně zpracujeme do připravených surovin. Hněteme tak dlouho, dokud se nezačnou tvořit bubliny a těsto se přestane lepit na stěny mísy. Zakryté těsto necháme minimálně kynout 1 hodinu.
Těsto potom ještě jednou důkladně prohněteme a na vále posypaném moukou vyválíme. Placku přeneseme na plech vymazaný tukem a několikrát propíchneme vidličkou. Zakryjeme a necháme ještě 15 minut kynout. Z mléka, 80 g cukru a pudinkového prášku uvaříme pudink a necháme vychladnout. Višně slejeme do síta a necháme okapat. Do pudinku vmícháme rozinky, mandle a strouhaný kokos a náplní potřeme těsto.Troubu zahřejeme na 175 stupňů. Okapané višně rozdělíme na pudinkový krém. Ze zbytku cukru, mouky, vejce, másla a kysané smetany vypracujeme těsto. Z těsta odtrháváme kousky a rozložíme na višně. Koláč pečeme asi 40 minut až povrch zezlátne. Před podáváním ozdobíme čokoládovou polevou.


Fotky receptu Koláč s trhankou:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Koláč s trhankou
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Komentáře receptu Koláč s trhankou
Obrázek uživatelky
profil
vypadá zajímavě, ale je divně napsaný. V textu je strouhanka (asi místo mouky), v surovinách chybí množství tuku do těsta atd.

Oblíbené recepty v kategorii
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles