Vložil: | Aknels |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 90 min |
Hodnocení: |
![5.75/10, hlasovalo 24 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![5.75/10, hlasovalo 24 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![5.75/10, hlasovalo 24 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![5.75/10, hlasovalo 24 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![5.75/10, hlasovalo 24 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![5.75/10, hlasovalo 24 -](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-pul.gif) ![5.75/10, hlasovalo 24 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![5.75/10, hlasovalo 24 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![5.75/10, hlasovalo 24 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif)
|
Počet hodnocení: | 24 |
|
|
Použité suroviny receptu Kompot z exotického ovoce se skvělým krémem z mascarpone a vanilky:
500 g exotického ovoce (ananas, papája, kiwi, mango, avokádo, citrusy apod.)
| 2 lžíce cukru
| 1 lžička citronové šťávy
| 250 g mascarpone
| 1 dl sladké šlehačky
| 1 lžíce moučkového cukru
| 1/2 lžičky vanilky
Postup přípravy receptu Kompot z exotického ovoce se skvělým krémem z mascarpone a vanilky:
Ovoce oloupeme a nakrájíme na kostičky. Vložíme do hrnce, přidáme 1 dl vody a 2 lžíce cukru (podle chuti můžeme přidat i citronovou šťávu). Pomalu vaříme, dokud kompot nezhoustne, odstavíme a necháme vychladnout. Do misky dáme mascarpone, šlehačku, cukr a vanilku. Vymícháme a necháme v ledničce minimálně hodinu. Kompot rozdělíme do 4 pohárů a zalijeme krémem.
Fotky receptu Kompot z exotického ovoce se skvělým krémem z mascarpone a vanilky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!