Jeřabiny - nejoblíbenější receptyJeřabiny - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026 Jiří Lábus v komedii MilionJiří Lábus v komedii Milion
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Narozeninový poklad
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 06.11. 2025
Dnes má svátek Liběna
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Kořeněný polentovo-masový koláč

fotka Kořeněný polentovo-masový koláč
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 50 min
Hodnocení:  +++++_____
Počet hodnocení: 46

Použité suroviny receptu Kořeněný polentovo-masový koláč:

1 cibuli, nakrájenou na kostičky  | 1 lžíci rostlinného oleje  | 500 g netučného mletého masa, hovězího nebo ve směsi  | 400 ml hotové italské omáčky  | 500 g hotové polenty  | 50 g sýra typu parmazán, nahrubo nastrouhaného  |  sůl a pepř na dochucení

Postup přípravy receptu Kořeněný polentovo-masový koláč:

1. V kastrolu rozehřejte olej a asi pět minut na něm smažte cibulku, dokud nebude vláčná. Potom k ní přidejte ­mleté maso, rozmělněte ho vidličkou a za stálého míchání také osmažte, aby začalo chytat ­barvu.
2. Přilijte omáčku, důkladně promíchejte a na mírném plameni spolu povařte asi dvacet minut. Pokud omáčka moc houstne, přidejte trochu vody, aby se směs nepřipalovala. Na závěr podle chuti osolte a opepřete.
3. Předehřejte gril v troubě nebo ji rozehřejte na nejvyšší stupeň. Z bloku hotové polenty nakrájejte asi dvacet plátků. Podušené mleté maso přelijte do zapékací formy o objemu zhruba litr a půl a překryjte je plátky polenty tak, aby se lehce překrývaly.
4. Posypte sýrem a zapékejte (pod grilem asi pět minut), dokud plátky polenty nezískají zlatohnědou, na okrajích tmavší barvu.



Fotky receptu Kořeněný polentovo-masový koláč:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Kořeněný polentovo-masový koláč
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Náš tip


Další tipy


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Stříbrňáky