Vložil: | XpajaY850 |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 50 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 46 |
|
|
Použité suroviny receptu Kořeněný polentovo-masový koláč:
1 cibuli, nakrájenou na kostičky
| 1 lžíci rostlinného oleje
| 500 g netučného mletého masa, hovězího nebo ve směsi
| 400 ml hotové italské omáčky
| 500 g hotové polenty
| 50 g sýra typu parmazán, nahrubo nastrouhaného
| sůl a pepř na dochucení
Postup přípravy receptu Kořeněný polentovo-masový koláč:
1. V kastrolu rozehřejte olej a asi pět minut na něm smažte cibulku, dokud nebude vláčná. Potom k ní přidejte mleté maso, rozmělněte ho vidličkou a za stálého míchání také osmažte, aby začalo chytat barvu.
2. Přilijte omáčku, důkladně promíchejte a na mírném plameni spolu povařte asi dvacet minut. Pokud omáčka moc houstne, přidejte trochu vody, aby se směs nepřipalovala. Na závěr podle chuti osolte a opepřete.
3. Předehřejte gril v troubě nebo ji rozehřejte na nejvyšší stupeň. Z bloku hotové polenty nakrájejte asi dvacet plátků. Podušené mleté maso přelijte do zapékací formy o objemu zhruba litr a půl a překryjte je plátky polenty tak, aby se lehce překrývaly.
4. Posypte sýrem a zapékejte (pod grilem asi pět minut), dokud plátky polenty nezískají zlatohnědou, na okrajích tmavší barvu.
Fotky receptu Kořeněný polentovo-masový koláč:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!