Vložil: | admin |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 50 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 3 |
|
|
Použité suroviny receptu Kotleta s medovo-hořčičnou omáčkou:
4 ks vepřové kotlety
| 250 g jablka
| 250 g cherry rajčátka
| 150 g rukola
| 150 ml bílé víno
| 50 ml jablečná šťáva
| 1 ks malá cibule
| 4 lžíce olivový olej
| 2 lžíce citrónová šťáva
| 50 g máslo
| 2 lžíce plnotučná hořčice
| 1 lžička med
| 1 lžička škrobová moučka
| sůl, pepř
Postup přípravy receptu Kotleta s medovo-hořčičnou omáčkou:
Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Rukolu, jablka a rajčátka omyjeme. Jablka rozkrájíme na čtvrtky, odstraníme jádřince a potom nakrájíme na plátky. Rajčátka rozpůlíme, rukolu opatrně promícháme s citrónovou šťávou a olivovým olejem. Zeleninu podle chuti osolíme, opepříme a připravíme na talíře.
Na velké pánvi rozehřejeme máslo. Kotlety naklepeme a po obou stranách je osolíme a opepříme. Na rozehřátém másle orestujeme z každé strany asi 5 minut doměkka. Potom je přendáme na talíř a uložíme v rozehřáté troubě, aby nám nevystydly. Do výpeku v pánvi nalijeme med, přimícháme hořčici, víno a jablečnou šťávu. Přidáme škrobovou moučku rozmíchanou v trošce vody a za stálého míchání krátce povaříme. Dochutíme pepřem a solí a vše ještě necháme přejít varem. Kotlety dáme na talíře, na kterých už máme rozloženou zeleninu a přelijeme medovo-hořčičnou omáčkou.
Podáváme s vařenými brambory nebo hranolky.
Fotky receptu Kotleta s medovo-hořčičnou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!