Postup přípravy receptu Kotleta v marinádě z pomerančů:
Kotlety omyjeme, osušíme, lehce naklepeme přes fólii a z obou stran osolíme a opepříme. V misce prošleháme hořčici, olej, pomerančovou šťávu a javorový sirup na marinádu. Kotlety vložíme do misky s marinádou, promícháme a necháme asi půl hodiny odležet. Mezitím si omyjeme sladké brambory, osušíme a nakrájíme na asi 1 cm silné plátky. Předehřejeme si gril. Maso i plátky brambor, které zakapeme olejem, postupně grilujeme z obou stran. Aby bylo maso propečené, grilujeme ho asi 8 - 10 minut. Před podáváním ho necháme chvíli odležet, stačí pár minut. Opečené brambory lehce osolíme, posypeme pažitkou a podáváme s grilovanou kotletou, plátkem pomeranče, ozdobené lístky bazalky a proužky pomerančové kůry z chemicky neošetřeného pomeranče.