600 g uzeného masa
| 50 g másla na křenovou omáčku
| 60 g hladké mouky
| 3/4 litru mléka
| na špičku nože muškátový květ
| 3 lžíce strouhaného křenu
| 1 dl sladké smetany
| sůl
Postup přípravy receptu Kožlanské uzené:
Uzené maso z pečeně nebo krkovičky uvaříme v dostatečném množství vody doměkka. To trvá asi 2 hodiny. Zatímco vaříme maso, rozehřejeme v kastrolu máslo, přisypeme mouku, zasmahneme a za stálého míchání přiléváme teplé mléko. Okořeníme květem a vaříme asi 20 minut. Zamícháme křen, osolíme, podle chuti přidáme cukr. Přilijeme smetanu a již nevaříme. Vařené maso nakrájíme na porce a k němu na talíř nalijeme omáčku. Podáváme vdolky.
Fotky receptu Kožlanské uzené:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!