Jarní prázdniny 2025 – termínyJarní prázdniny 2025 – termíny 28. března slavíme Den učitelů28. března slavíme Den učitelů Ryby - roční horoskop na rok 2025Ryby - roční horoskop na rok 2025 Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 14.03. 2025
Dnes má svátek Růt a Matylda
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Královský dort

fotka Královský dort
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 50 min
Hodnocení:  ++++++++++
Počet hodnocení: 1

Použité suroviny receptu Královský dort:

6 vajec  | 100 g mandlí  | 250 g jemné hořké čokolády  | 70 g másla  | 140 g cukru  | 2 lžíce rumu  | 50 g ovesných vloček  | 2 lžíce mouky  | 1 prášek do pečiva  | náplň a ozdoba:  | 2 lžíce rumu  | 2 lžíce ovesných vloček  | 1 lžíce másla  | 100 g jemné hořké čokolády  | 1/2 l šlehačky  | 1 vanilkový cukr  | 12 plátků čokolády  |  kakao

Postup přípravy receptu Královský dort:

Rozklepneme vejce a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Mandle spaříme a sloupneme slupku. Jádra umeleme nebo nasekáme najemno. Čokoládu nastrouháme najemno. Máslo utřeme s cukrem a se žloutky, které přidáváme postupně. Pak do máslového krému zapracujeme ovesné vločky, nastrouhanou čokoládu mandle a rum. K těstu přidáme 2 lžíce mouky a prášek do pečiva a důkladně zapracujeme. Nakonec do těsta opatrně vmícháme metlou sníh z bílků. Troubu předehřejeme na 220 °C. Dortovou formu vyložíme pečícím papírem. Vlijeme těsto a povrch uhladíme do roviny. Pečeme na střední příčce trouby asi 40 minut, případně po této době zkusíme špejlí, zda jíž je upečený i střed dortu. Po vyndání z trouby necháme korpus ve formě vychladnout, pak ho vyklopíme na kuchyňskou mřížku a necháme zcela vychladnout. Vnitřek vychlazeného korpusu vydlabeme tak, že nám zůstane jen si 1cm vysoké dno a 3 cm široké okraje. Vydlabanou dortovou hmotu jemně rozdrobíme , pokapeme rumem a necháme vsáknout. Ovesné vločky nejprve za stálého míchání na másle dozlatova opražíme, pak rozemeleme. Čokoládu najemno nastrouháme. Šlehačku ušleháme s vanilkovým cukrem dotuha. Asi 2/3 hmoty smícháme s opraženými vločkami, nastrouhanou čokoládou, dortovou drobenku a s rumem. Touto směsí naplníme vnitřek dortu a povrch uhladíme do mírně vyklenuté koule. Zbytek šlehačky naplníme cukrářský sáček s hvězdicovou špičkou. Na okraj nastříkáme ozdobné pusinky a směrem ke středu pásy. Zdobení zakončíme plátky čokolády, které přitlačíme šikmo mezi jednotlivé šlehačkové pásy. Celý povrch ještě troch posypeme kakaovým práškem.


Fotky receptu Královský dort:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Královský dort
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !