Postup přípravy receptu Křehké kuře na pálivém zelí:
Nejdříve si dáme namočit černé houby (nebo viz poznámka na konci). V osolené vodě, do které jsme přidali cibuli, bílý pepř, jeden badyán, víno a bobkový list uvaříme kuře téměř doměkka. Potom kuře vyjmeme, necháme vychladnout a částečně vykostěné ho rozčtvrtíme. Takto upravené kuře rychle osmažíme ve větším množství oleje (možno i ve fritovacím hrnci). Maso se zabarví dozlatova a je křehké a křupavé.
Hlávkové zelí nakrájíme na nudličky (ideální je elektrický krouhač), mírně podlijeme a dusíme. Přidáme 2 lžíce vína, celé chilli papričky, nadrobno nakrájené černé houby. Nakonec přidáme sójovou omáčku, ve které jsme rozmíchali Glutasol a škrob. Tímto zálivem zelný salát zahustíme. Teplý salát navrstvíme na mísu a na jeho povrch klademe porce křehkého kuřete. Ptáte se na přílohu? Zkuste to jednou bez ní!