Croissanty nakrájíme na díly vysoké asi 3 cm. Z půl hrnku cukru upražíme karamel. Ten nalijeme např. do misky z varného skla ( mám rozměry 23x17 cm) a ihned do něj zaboříme po celém dně nakrájené rohlíčky řeznou stranou do karamelu a nahoru. Necháme zaschnout a úplně vystydnout. Pak v mléce rozšleháme vejce, vanil. cukr a zbytek cukru. Část nalijeme na Croissanty a necháme chvíli vsáknout. Pak dolijeme zbytek. Mezitím rozehřejeme troubu na 180 stupňů . Misku dáme do pekáčku s vodou ( voda sahá minimálně do poloviny misky) a pečeme přibližně 75-90 minut. Navchu zhnědne a na dotek je krém sice třaslavý, ale pevný. Necháme ještě 15 min. ve vodě a pak dochladíme. Nejlepší je, nechat ho do druhého dne v lednici.
Druhý den kolem dokola uvolníme nožíkem a vyklopíme. Krájíme na kostky a zdobíme šlehačkou.
Fotky receptu Krém pita z crossaintů :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!