Vložil: | Maartinka |
Porcí: | 3 |
Doba přípravy: | 65 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 10 |
|
|
Použité suroviny receptu Křenová omáčka s uzeným masem a knedlíkem :
350 g Uzené maso
| 5 - 10 kuliček černého pepře
| houskový knedlík
| cca 2 dcl vody
| 1/2 l mléka
| 1 smetana (nebo šlehačka)
| 2 lžíce hl. mouky
| kousek másla
| 2 lžíce strouhaného čerstvého (nebo mraženého) křenu
| cukr, sůl
| ocet dle chuti
Postup přípravy receptu Křenová omáčka s uzeným masem a knedlíkem :
Uzené maso uvaříme s celým černým pepřem (vaříme asi 1 hodinu). Vývar pak můžeme použít jako polévku (my jíme s nudlemi a trochou mléka).
Omáčka: vodu přivedeme k varu, přimícháme mléko, v němž jsme rozmíchali mouku a důkladně stále mícháme - přivedeme k varu a vaříme za stálého míchání asi 10 minut. Pak přilijeme smetanu, ochutíme cukrem a solí a opět přivedeme k varu a chvilku povaříme. Stále mícháme - rychle se připaluje. Pak přidáme křen a máslo na zjemnění chuti. Dochutíme octem, cukrem a solí - omáčka má mít jemně sladkokyselou chuť - stejně jako koprovka. Po přidání křenu již nevaříme.
Knedlík obvyklým způsobem prohřejeme, naservírujeme na talíř spolu s uzeným a přelijeme omáčkou.
Fotky receptu Křenová omáčka s uzeným masem a knedlíkem :
Fotky vložil: MichelePrg,BADAČA,damami,vilka,Tomovix