Použité suroviny receptu Krevety na sherry a česneku:
500 g krevety
| 6 stroužků česnek
| 125 ml olivový olej
| 1 svazek petrželka
| dle chuti: pepř mletý a sůl
| 2 lžíce sherry
| 1 ks citron
Postup přípravy receptu Krevety na sherry a česneku:
Oloupané krevety důkladně omyjeme pod tekoucí studenou vodou. Necháme je okapat nebo je osušíme plátýnkem. Pak dáme maso do mísy, zakapeme citronovou šťávou a sherry. Takto naložené krevety necháme asi hodinu v ledničce uležet.
Ještě před vyndáním rozehřejeme na pánvi olej - nejlépe olivový. Orestujeme na plátky nakrájený česnek a přidáme okapané krevety. Maso dusíme asi 7 minut. Poté vmícháme najemno nasekanou petrželku a nastrouhanou citronovou kůru. Ještě chvíli podusíme a nakonec opepříme a osolíme podle chuti.
Fotky receptu Krevety na sherry a česneku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!