Postup přípravy receptu Rizoto s filety a paprikou:
Rýži uvaříme podle návodu. Rajčata spaříme, propláchneme studenou vodou, oloupeme a rozčtvrtíme. Papriky omyjeme, vyřízneme semeníky a bílé dělící přepážky. Lusky nakrájíme na kostky. Cibuli a česnek oloupeme, nadrobno nasekáme a necháme zesklovatět na několika lžících rozpáleného olivového oleje.
Přidáme kostky papriky a opékáme asi 5 minut. Přilijeme bílé víno. Vmícháme rýži a rajčata. Směs osolíme a opepříme.
Filé z tresky omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme a nakrájíme na kousky velikosti sousta. Osolíme, opepříme a poprášíme moukou. Krátce opečeme. Kousky filé přidáme k paprikové rýži a na malém ohni dusíme asi 5 minut.
Bazalku opereme, osušíme a otrháme lístky. Část jich odložíme na ozdobu, zbytek nadrobno nakrájíme a vmícháme do pokrmu.
Hotové rizoto s filety a paprikou před podáváním ozdobíme lístečky bazalky.