Použité suroviny receptu Krůtí řízek s dušenou zeleninou:
400 g malých brambor
| 250 g tykve (sterilované)
| 1 salátová okurka
| 2 cibule
| 1 svazek kopru
| 3 lžíce oleje
| 200 ml smetany
| 20 ml anýzové lihoviny Pernod
| 4 krůtí řízky
| sůl, pepř
| kayenský pepř
Postup přípravy receptu Krůtí řízek s dušenou zeleninou:
Brambory oloupeme, omyjeme a asi 20 minut vaříme v osolené vodě.
Tykev necháme dobře okapat v sítu. Salátovou okurku omyjeme, odřízneme konce, plod rozpůlíme a nakrájíme na silnější plátky. Cibuli oloupeme a posekáme. Kopr opereme, osušíme, otrháme lístky a posekáme.
V pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje a zesklovatíme na něm cibuli. Přidáme okurku a tykev a krátce osmahneme. Přilijeme smetanu a Pernod a asi 5 minut na malém ohni podusíme.
Krůtí řízky omyjeme, osušíme a mírně naklepeme. V pánvi rozehřejeme zbylou 1 lžíci oleje a řízky na něm opékáme po každé straně zhruba 4 minuty, osolíme a opepříme.
Dušenou zeleninu se smetanou přisolíme a okořeníme kayenským pepřem. Přidáme kopr. Brambory scedíme. Řízky rozdělíme na talíře s bramborami a zeleninou. Můžeme ozdobit koprem nebo petrželkou.
Fotky receptu Krůtí řízek s dušenou zeleninou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!