Použité suroviny receptu Krůtí roládky s žampiónovou nádivkou:
250 g žampiónů
| 1 cibule
| 20 g másla
| zelená petrželka
| pepř, sůl
| 400 g krůtího filé
| 50 g slaniny (plátky)
| 20 g tuku
| 120 ml bílého vína
| 2 lžíce smetany
Postup přípravy receptu Krůtí roládky s žampiónovou nádivkou:
Nejdříve si připravíme nádivku: čerstvé žampióny očistíme a nakrájíme nadrobno. Také cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Máslo roztopíme v pánvičce a obojí krátce podusíme. Přidáme zelenou petrželku, nadrobno nasekanou. Ochutíme čerstvě mletým pepřem a solí.
Krůtí filé osolíme, opepříme a poklademe žampiónovou nádivkou. Maso zarolujeme a každou rolku ovineme plátkem slaniny.
Do pekáčku dáme tuk, necháme jej rozpustit a roládky v něm z každé strany opečeme. Zalijeme bílým vínem a zakryjeme. Dusíme 15 minut. Pak zalijeme smetanou a případně omáčku dochutíme.
Fotky receptu Krůtí roládky s žampiónovou nádivkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!