V trošce mléka vyvaříme vanilkové lusky a špetku strouhaného muškátového oříšku a přilijeme je do velké mísy se smetanou, zbytkem mléka, cukrem, pomerančovou kůrou a vejci. V této směsi namáčíme toustový chléb rozkrájený na trojúhelníky a vyložíme jím dno vymazané zapékací mísy. Přisypeme sušené ovoce, předem naložené ve vodě, a potom klademe jeden plátek chleba přes druhý a průběžně prosypáváme ovocem, dokud není zapékací mísa plná. Potom vše přelijeme zbytkem smetanové směsi a dáme péct do trouby na 160 stupňů asi 45 minut.
Mezitím si můžeme udělat vanilkovou omáčku.
Ve smetaně a polovině mléka vyvaříme vanilkový lusk a zahustíme zálivkou ze žloutků, zbytku mléka, cukru a kukuřičného škrobu. Provaříme, necháme vychladnout a na závěr dochutíme trochou whisky.
Podáváme spolu s puddingem, který po vytažení z trouby potřeme rozpuštěným máslem, necháme vychladit a potom krájíme na jednotlivé porce, které přeléváme omáčkou a zdobíme nudličkami pomerančové kůry a pomerančovými segmenty vyvařenými v cukrovém rozvaru, případně pomerančovým chipsem.
Čtěte také článek o Kuchařské pohotovosti:
Kuchařská pohotovost zachrání vaše oslavy!