Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 25.11. 2024
Dnes má svátek Kateřina
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Kuchařská pohotovost - Bread pudding s pomeranči

fotka Kuchařská pohotovost - Bread pudding s pomeranči
Vložil:
Porcí:10
Doba přípravy: 65 min
Hodnocení:  +++-______
Počet hodnocení: 9

Použité suroviny receptu Kuchařská pohotovost - Bread pudding s pomeranči:

2 světlé toastové chleby  | 1 l mléka  | 2 vanilkové lusky  |  muškátový oříšek  | 1 l smetany  | 400 g cukru krystal  | 1 pomeranč  | 20 celých vajec  | 250 g sušeného ovoce (brusinky, meruňky, hrozinky)  |  máslo na vymazání  | na vanilkovou omáčku s whisky:  | 250 ml mléka  | 250 ml smetany  | 3 žloutky  | 35 g kukuřičného škrobu nebo pudinkového prášku  |  vanilkový lusk  |  cukr dle chuti  |  whisky dle chuti  | na ozdobu: pomerančové chipsy  |  nudličky pomerančové kůry, pomerančové segmenty, cukr

Postup přípravy receptu Kuchařská pohotovost - Bread pudding s pomeranči:

V trošce mléka vyvaříme vanilkové lusky a špetku strouhaného muškátového oříšku a přilijeme je do velké mísy se smetanou, zbytkem mléka, cukrem, pomerančovou kůrou a vejci. V této směsi namáčíme toustový chléb rozkrájený na trojúhelníky a vyložíme jím dno vymazané zapékací mísy. Přisypeme sušené ovoce, předem naložené ve vodě, a potom klademe jeden plátek chleba přes druhý a průběžně prosypáváme ovocem, dokud není zapékací mísa plná. Potom vše přelijeme zbytkem smetanové směsi a dáme péct do trouby na 160 stupňů asi 45 minut.
Mezitím si můžeme udělat vanilkovou omáčku.
Ve smetaně a polovině mléka vyvaříme vanilkový lusk a zahustíme zálivkou ze žloutků, zbytku mléka, cukru a kukuřičného škrobu. Provaříme, necháme vychladnout a na závěr dochutíme trochou whisky.
Podáváme spolu s puddingem, který po vytažení z trouby potřeme rozpuštěným máslem, necháme vychladit a potom krájíme na jednotlivé porce, které přeléváme omáčkou a zdobíme nudličkami pomerančové kůry a pomerančovými segmenty vyvařenými v cukrovém rozvaru, případně pomerančovým chipsem.



Čtěte také článek o Kuchařské pohotovosti:

Kuchařská pohotovost zachrání vaše oslavy!



Fotky receptu Kuchařská pohotovost - Bread pudding s pomeranči:

Kuchařská pohotovost - Bread pudding s pomeranči
Fotky vložil: Mangovka 
Hodnocení receptu Kuchařská pohotovost - Bread pudding s
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !