Připravíme si na vál suroviny na těsto - mouku, máslo, špetku soli a cukr. V misce rozmícháme kvásek z droždí, vlažného mléka, trošky cukru a zasypeme moukou. Když nakyne, přidáme ho postupně se žloutky, cukrem, mlékem a špetkou muškátového oříšku k ostatním surovinám a uhněteme pevné těsto. Necháme nakynout. Po dvojím přetužení vyválíme plát, vykrájíme kolečka, do nich balíme švestky s trochou směsi máku a cukru. Koláče potřeme žloutkem a posypeme mákem. Pečeme na vymazaném plechu asi 20 minut na 200 stupňů do zlatova. Hotové koláče ještě za horka potřeme směsí rozpuštěného másla a rumu a po vychladnutí pocukrujeme.
Čtěte také článek o Kuchařské pohotovosti:
Kuchařská pohotovost zachrání vaše oslavy!