Vložil: | Yourimp |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 50 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Kuličky z vepřového masa v omáčce :
15 ml vína Sao-sing
| 2 cm čerstvého kořene zázvoru
| 2 ks mleté jarní cibulky - jen bílá část
| 2,5 ml (1/2 lžičky) soli
| 10 ml (2 lžičky) kukuřičného škrobu
| 450 g mletého libového vepřového masa
| 25 g bambusových výhonků nakrájených na kousky
| 50 g sušených čínských hub
| 1 ks rozšlehané vejce
| kukuřičný škrob na obalení masových kuliček
| 170 g čínského bílého zelí
| 15 ml rozpáleného oleje
| fritovací olej
| 15 ml (1 lžíce) kukuřičného škrobu
| 45 ml (3 lžíce) vody 1 malá cibule
| 2,5 cm čerstvého kořene zázvoru
| 300 ml kuřecího vývaru
Postup přípravy receptu Kuličky z vepřového masa v omáčce :
Dohromady smícháme kořenící přísady. Přidáme vepřové maso, bambusové výhonky, houby, vejce a dobře promícháme. Utvoříme 15-16 stejně velkých kuliček a obalíme je v kukuřičném škrobu. Odložíme je v nádobě stranou. Zelí spaříme 1 minutu ve vařící vodě a v rozpáleném oleji. Necháme je okapat a vodu vylijeme. Rozpálíme wok a nalijeme do něj fritovací olej. Když je hodně horký, fritujeme vždy několik masových kuliček najednou 4-5 minut. Vyjmeme je a necháme okapat. Uchováváme je ve velké nádobě v teple. Olej uschováme pro další použití. Smícháme 15 ml (1 lžíci) kukuřičného škrobu s 45 ml (3 lžícemi) vody a ponecháme stranou. Znovu rozpálíme wok a nalijeme do něj 5 ml (1 lžíci) fritovacího oleje. Za stálého míchání smažíme cibuli a zázvor 2 minuty. Přilijeme kuřecí vývar a vmícháme spojené přísady do omáčky a tu uvedeme do varu. Přidáme masové kuličky a povaříme je na mírném plameni 30 minut. Přidáme zelí, sezamový olej a směs kukuřičného škrobu. Mícháme, dokud omáčka nezhoustne.
OMÁČKA:
sůl podle chuti
2,5 ml (1/2 lžičky) Glutasolu (není nutný)
15 ml (I lžíce) světlé sójové omáčky
5 ml (1 lžička) tmavé sójové omáčky
15 ml (1 lžíce) rozpáleného oleje
Fotky receptu Kuličky z vepřového masa v omáčce :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!