Postup přípravy receptu Kuřecí čtvrtky na česneku se zeleninovou rýží:
Kuřecí maso opláchneme pod studenou vodou a osušíme. Marinádu si připravíme promícháním olivového oleje, oloupaného a propasírovaného či nakrájeného česneku a zarovnané lžíce soli. Směs natřeme na každý kousek kuřete a necháme v ledničce asi hodinku odležet. Na rozpuštěném másle opečeme naložené maso ze všech stran, podlijeme vodou nebo vývarem a dusíme doměkka. Jakmile je maso měkké, odkryjeme pokličku a necháme vodu vyvařit. Během vaření můžeme přidat ještě pro zjemnění lžíci másla.
Rýže:
Očistíme si zeleninu a nakrájíme. Mrkev, pórek a řapíkatý celer na kolečka, papriku na nudličky a brokolici rozebereme na malinké růžičky. Na lžíci másla si podusíme nejprve mrkev, přidáme papriku, pórek, celer a po krátkém zarestování rýži. Řádně promícháme. Poté přilijeme necelé 2 hrnky vody, osolíme a dusíme. Když je rýže téměř měkká přidáme brokolici. Rýži i kuře dáme na talíř a přelijeme výpekem.