Použité suroviny receptu Kuřecí maso se sýrovou omáčkou a penne:
1 bal. penne
| 200 g kuřecích prsíček
| sůl
| omáčka
| 40 g parmazánu
| 100 g sýr Fourme DˇAmbert Cantorel
| 50 g hl. mouky
| 250 ml mléka
| 3 lžíce oleje
| petrželka
| 50 g smetanového sýra
| 50 g másla
| 100 g sýra Burianderu
| 500 ml smetany na vaření
| bílý pepř
| bazalka
Postup přípravy receptu Kuřecí maso se sýrovou omáčkou a penne:
Kuřecí prsní řízky nakrájíme na slabé proužky. Nesolené kuřecí nudličky orestujeme na troše oleje. Maso odložíme stranou.
Ve vroucí osolené vodě si uvaříme těstoviny penne. Parmazán nastrouháme.
Ve kastrolku si rozpustíme trochu másla a zaprášíme hladkou moukou. Vysmahneme hladkou jíšku. Je důležité, aby se nepřipálila. Jíšku rozředíme mlékem a provaříme. Pak vlijeme smetanu na vaření. Přidáme parmazán a po rozpuštění přidáme Fourme D*Ambert Cantorel, potom sýr Burlander a nakonec tavený sýr. Omáčku necháme provařit. Nakonec přimícháme zelenou petrželku a bazalku. Sýrovou omáčku osolíme, mírně opepříme a vložíme do ní orestované maso.
Fotky receptu Kuřecí maso se sýrovou omáčkou a penne: