300 g rýže
| 4 kuřecí řízky
| 1 cibule
| 2-3 stroužky česneku
| 1 lžička oregana
| 200 g rajčatového protlaku
| asi 600 ml vývaru
| hrst petrželky
| 2 lžíce olivového oleje
| sůl
| pepř
Postup přípravy receptu Kuřecí pilaf:
Maso nakrájené na kostečky zprudka opečeme na oleji. Přidáme nakrájenou cibuli, nasekaný česnek a zpěníme. Vmícháme dobře propláchnutou rýži a krátce ji osmahneme. Ochutíme rajčatovým protlakem, oreganem, promícháme, podlejeme trochu vývarem a dusíme doměkka. Během dušení podléváme podle potřeby dalším vývarem, ale nemícháme. Hotový pokrm posypeme nasekanou petrželkou.
Fotky receptu Kuřecí pilaf:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!