Postup přípravy receptu Kuřecí polévka s květákem:
Nejdříve si připravíme kuřecí vývar, a to buď z méně kvalitních kousků kuřete (kostra, křídla), nebo z kostky. Zatím si oloupeme cibuli a nakrájíme ji na kostičky. Mrkev oloupeme a nastrouháme na „okurkovém“ struhadle. Květák rozebereme na menší růžičky a důkladně propláchneme. Kuřecí maso nakrájíme na kostky. Na pánvi rozpálíme olej (můžeme použít i olivový, ale nemusíme). Na oleji osmahneme maso a všechnu připravenou zeleninu. Vše zalijeme ji vývarem, přidáme oregano, osolíme a opepříme. Polévku znovu přivedeme do varu a přidáme těstoviny, promícháme, hrnec přikryjeme pokličkou a zvolna povaříme asi 10 minut. Polévka je poměrně hustá. Můžeme ji ozdobit jemně nasekanou zelenou petrželkou nebo třeba posypat strouhaným parmezánem.
Varianty:
Nemáme-li květák, můžeme ho nahradit mladou cuketou (na obrázku). Lze použít i více druhů těstovin rozličných tvarů, nesmí být však příliš velké. Místo sušeného oregana lze použít i jiné (i čerstvé) koření.