Použité suroviny receptu Kuřecí prsa s játrovou nádivkou s vínem:
2 housky
| 125 ml sladké smetany
| 500 g kuřecích prsou
| 1 cibule
| 200 g kuřecích jater
| 3 lžíce másla
| olej
| 1 vejce
| 4 lžíce petrželky
| mušk. oříšek
| tymián
| 50 ml bílého vína
| strouhanka
| sůl a pepř
Postup přípravy receptu Kuřecí prsa s játrovou nádivkou s vínem:
Maso nakrájíme na menší kousky, které osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme, najemno nasekáme a necháme zesklovatět na pánvi s 1 lžící másla a trochou oleje. Potom přidáme očištěná a na kousky nakrájená játra a 3 minuty je za stálého míchání orestujeme. Nakonec je lehce osolíme a přidáme k nim nasekanou petrželku. Housky nakrájíme na kostičky, navlhčíme smetanou a rozmícháme s vejcem. Přidáme játra, okořeníme tymiánem a muškátovým oříškem a zahustíme trochou strouhanky. Zapékací misku vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Játrovou nádivku do ní rozestřeme, kousky kuřecích prsou pokapeme vínem, naskládáme na nádivku a lehce je do ní vmáčkneme. Povrch pokapeme rozpuštěným máslem a vložíme do trouby rozehřáté na 200°C. Snížíme teplotu na 170 °C a upečeme dozlatova.
Fotky receptu Kuřecí prsa s játrovou nádivkou s vínem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!