Vložil: | Sunninka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: |
![4.67/10, hlasovalo 18 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![4.67/10, hlasovalo 18 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![4.67/10, hlasovalo 18 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![4.67/10, hlasovalo 18 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![4.67/10, hlasovalo 18 -](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-pul.gif) ![4.67/10, hlasovalo 18 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![4.67/10, hlasovalo 18 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![4.67/10, hlasovalo 18 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![4.67/10, hlasovalo 18 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif)
|
Počet hodnocení: | 18 |
|
|
Použité suroviny receptu Kuřecí prsíčka protkaná čerstvým chřestem:
4 ks kuřecích prsíček (cca 600 g)
| 12 tyčinek čerstvého chřestu (cca 300 g)
| sůl, bílý mletý pepř
| 2 polévkové lžíce sekaných čerstvých bylinek
| 50 g másla
| 100 ml olivového oleje
| 100 g šlehačky 33%
Postup přípravy receptu Kuřecí prsíčka protkaná čerstvým chřestem:
Chřest opatrně oloupeme. Začneme asi 2 cm pod hlavičkou směrem dolů, konce zařízneme asi tak 0,5 cm. Ve vroucí osolené vodě s troškou cukru chřest asi 3 min povaříme, vyjmeme a zchladíme ve studené vodě.
Osolená kuřecí prsíčka napříč protkneme na třech místech chřestem tak, aby nám koukaly hlavičky asi 2 cm. Ostatní chřest odřízneme a nakrájíme na půl centimetrové kousky.
Prsíčka opepříme bílým pepřem a opékáme na každé straně cca 4 minuty. Takto připravená odložíme a uchováme v teple. Do výpeku po prsíčkách vložíme máslo a nakrájený chřest, orestujeme, zalijeme šlehačkou a necháme zahoustnout. Nakonec vmícháme nasekané bylinky.
Vzniklou omáčku rozdělíme na talíře, trochu si necháme na přelití prsíček. Prsíčka klademe na připravenou omáčku a lžící omáčky z malé části přelijeme, zdobíme kytičkou bylinek.
Vhodnou přílohou k tomuto jemnému pokrmu může být vařený nový brambor nebo těstoviny (tagliatelle).
Fotky receptu Kuřecí prsíčka protkaná čerstvým chřestem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!