Vložil: | Sunninka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Kuřecí řízky v kokosu se salátem:
250 g směsi listových salátů (radicchio, ledový...)
| 120 g žampiónů
| 1 červená cibule
| 200 g salátové okurky
| 4 kuřecí prsní řízky
| šťáva z 1 citrónu
| sůl, pepř
| 4 lžíce mouky
| 1 vejce
| 100 g strouhaného kokosu
| 2 lžíce slunečnicového oleje
| 1 lžička hořčice
| 80 ml pomerančové šťávy
| 4 lžíce olivového oleje
Postup přípravy receptu Kuřecí řízky v kokosu se salátem:
Listové saláty opereme a necháme dobře okapat. Pak je roztrháme na kousky velikosti sousta.
Žampióny očistíme a nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a rozkrájíme na kolečka. Salátovou okurku pokrájíme na tenké plátky.
Kuřecí řízky osušíme a trochu naklepeme. Pokapeme citrónovou šťávu, osolíme a opepříme. Řízky obalíme v mouce, pak v rozšlehaném vejci a nakonec ve strouhaném kokosu.
Slunečnicový olej rozehřejeme v teflonové pánvi a obalené řízky na něm opatrně smažíme po každé straně přibližně 5 minut dozlatova. Vyjmeme je a udržujeme teplé. Na vypečeném tuku osmahneme žampióny a podusíme je doměkka.
Saláty vložíme do mísy. Vmícháme plátky hub, kolečka cibule a plátky okurky. Smícháme hořčici, sůl, pepř, pomerančovou šťávu a olivový olej. Touto zálivkou pokapeme salát a promícháme. Řízky a salát upravíme na talíř. Pokrm můžeme ozdobit citrónem.
Fotky receptu Kuřecí řízky v kokosu se salátem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!