600 g kůzlečí kýty
| 50 cl angl. slaniny
| 3 rohlíky z předešlého dne
| 3 vegety
| 2 str. česneku
| svazek mladých kopřiv /špenátu/
| svazek petrželky
| 1 lžíce vegety
| 3 lžíce oleje
| 100 ml mléka
| trocha sladké papriky
| kmín
| sůl
Postup přípravy receptu Kůzlečí kapsa:
Do kůzlečího masa prořízneme ostrým nožem kapsu a uvnitř ji osolíme.
Rohlíky nakrájíme na kostičky a zalijeme mlékem.
Slaninu nakrájíme na malé kousky, kopřivy (špenát) s kudrnkou nadrobno nasekáme a vše přidáme k rohlíkům.
Zalijeme rozšlehanými vejci, dochutíme vegetou, solí a dobře promícháme.
Kapsu naplníme nádivkou a zašijeme.
Utřený česnek se špetkou soli promícháme s mletou paprikou, kmínem a olejem.
Pastou potřeme kapsu a vložíme ji do pekáčku, podlijeme trochou vody a zakryjeme pokličkou.
Pečeme asi 45-50 minut při 200 °C.
Během pečení maso přeléváme výpekem a podle potřeby podléváme trochou horké vody.
Ke konci maso odkryjeme a dopečeme dozlatova.
Fotky receptu Kůzlečí kapsa:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!