Vložil: | Mati17 |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 90 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 24 |
|
|
Použité suroviny receptu Kynutá roláda s rybím masem:
500 g hladké mouky
| 100 g tuku na pečení
| 2 žloutky
| 2,5 dl mléka
| 30 g droždí
| 1 lžička soli
| špetka cukru
| mouka na vál
| vejce na potření
| náplň:
| 500 g rybího masa( může být i filé)
| 2 papriky
| 1 cibule
| 1 lžíce oleje
| kmín
| muškátový květ
| sůl
Postup přípravy receptu Kynutá roláda s rybím masem:
V míse rozetřeme droždí se čtyřmi lžícemi mléka, dvěma lžícemi mouky a špetkou cukru na řídký kvásek. Necháme ho vykynout, pak do mísy přidáme mouku, rozehřátý tuk a vlažné mléko, ve kterém jsme rozkvedlali žloutky se solí. Vypracujeme tužší těsto, které necháme asi 30 minut kynout. Rybí maso, papriky a cibuli nakrájíme na kousky a podusíme na oleji. Směs osolíme, ochutíme kmínem a muškátem a necháme prochladnout. Těsto rozválíme na plát, potřeme náplní a zavineme do rolády. Potřeme ji vejcem a upečeme dozlatova v troubě na 200 °C.
Fotky receptu Kynutá roláda s rybím masem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!