Postup přípravy receptu Kynuté buchty:
Droždí rozdrobíme do trošky vlažného mléka, přidáme 1 lžičku cukru, promícháme a necháme vykynout. Do mísy dáme prosátou mouku, sůl, citron.kůru, vanilkový cukr, zbytek cukru, žloutek, rozpuštěné máslo, vykynuté droždí a postupně přidáváme mléko. Vypracujeme měkké těsto, poprášíme moukou a necháme asi hodinu kynout. Vykynuté těsto rozválíme na plát asi 1 cm silný, rozkrájíme na čtverce 5 x 5 cm. Do středu každého kousku dáme náplň (mák, povidla nebo tvaroh) a vytvarujeme buchty. Do vymazaného pekáče přeneseme buchty a mašlovačkou namočenou v másle je promastíme, aby se neslepily. Buchty necháme v pekáči ještě 1/4 hodiny kynout. Pečeme v troubě asi na 190 °C. Po upečení buchty (ještě horké) pokropíme rumeme smíchaným s cukrem a 2 lžícemi horké vody. Vychladké pocukrujeme
Fotky receptu Kynuté buchty:
Fotky vložil: Natural,jirajanka,Torta,Ježíšek,martikam