Použité suroviny receptu Kynutý jablečný koláč se smetanovou polevou :
350 g polohrubé mouky
| 200 ml vlažného mléka
| 1 balíček sušeného droždí
| 75 g másla
| 50 g cukru
| špetka soli
| 750 g nakyslých jablek
| 250 ml smetany (šlehačky)
| 2 vejce
| 100 g změklého másla
| 100 g cukru
| 1 lžíce pudinku
| tuk na vymazání plechu
Postup přípravy receptu Kynutý jablečný koláč se smetanovou polevou :
V míse smíchejte mouku se solí a sušeným droždím, přidejte cukr, mléko a rozpuštěné máslo. Vypracujte hladké těsto. Dejte na 20 minut kynout. Jablka nastrouháme na hrubším struhadle. Utřeme do pěny máslo s cukrem, přidáme pudink a žloutky. Z bílků ušleháme sníh a zvlášť i smetanu. Potom vše zlehka přimícháme do máslového krému. Potom přidáme i nastrouhaná jablka. Z kynutého těsta vyválíme placku, dáme na plech a na ni vrstvu krému s jablky. Pečeme 35-40 minut v troubě na 200 °C.
Fotky receptu Kynutý jablečný koláč se smetanovou polevou :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!