Postup přípravy receptu Kynutý třešňový koláč:
Vydlabeme dřeň z vanilky. Mléko s tukem a touto dření uvedeme do varu, vsypeme rýži a necháme při nízké teplotě asi hodinu vařit. Občas zamícháme. Odstavíme, vmícháme cukr, vanilkový cukr a citronovou kůru. Rozpustíme droždí ve vlažném mléce. Po zkysnutí je smícháme s moukou, cukrem, solí, vejcem a tukem a vypracujeme hladké těsto. Zakryté je necháme na teplém místě asi 30 minut. Smícháme třešně i s nálevem, cukr a citronovou šťávu, povaříme. Rozmícháme Solamyl s trochou vody, přidáme a znovu krátce povaříme. Zkynuté těsto vyválíme na vymaštěném plechu, na ně dáme třešňovou hmotu. Oddělíme žloutky od bílků. Vmícháme do rýže žloutky, pak do tuha ušlehaný sníh. Pokryjeme tím vrstvu třešní. Koláč pečeme v předehřáté troubě (elektrický sporák 200 stupňů Celsia, plyn stupeň 3) zhruba 40 minut.