Vložil: | BOBISEK07 |
Porcí: | 5 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 22 |
|
|
Použité suroviny receptu Langoše z Beskyd:
1/2 kg hladké mouky
| 1 zakysaná smetana (bílý jogurt)
| 1 vejce
| 1 lžíce jedlé sody
| 5 dkg droždí
| 1 lžička ml. cukru
| sůl
| 1 dcl mléka
Postup přípravy receptu Langoše z Beskyd:
Připravíme kvásek, smícháme s hladkou mokou, vejcem, smetanou, sodou a olejem. Osolíme a necháme nakynout. Poté hměteme a vytváříme malé bohánky, které přes prsty natahujeme do tvaru placek (asi 10-15 cm veliké). Langoše smažíme na dosti rozpáleném tuku. Za tepla na ně rozetřeme rozmačkaný česnek (s troškou vody). Podáváme podle chuti s kečupem, tatarkou, sypeme strouhaným sýrem.
Fotky receptu Langoše z Beskyd:
Fotky vložil: uschi3,smudlinek,piskotik,johny,vilka