Vložil: | Natural |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 39 |
|
|
Použité suroviny receptu Langoše ze zakysané smetany:
60 dkg hladká mouka
| 1 zakysaná smetana
| 350 ml mléka vlažného
| 1 kávová lžička soli
| 1 kávová lžička cukru
| 1 kostičku čerstvé droždí
| dle potřeby: olej na vymazání sáčku na těsto
| dle potřeby: olej na smažení
| 3 stroučky česneku
| dle chuti: kečup
| dle chuti: nastrouhaný sýr
Postup přípravy receptu Langoše ze zakysané smetany:
Mouku prosejeme ať se provzdušní a osolíme. Uděláme důlek, rozdrobíme droždí, zasypeme lžičkou cukru a zalejeme vlažným mlékem. Počkáme, až nám droždí poskočí, přidáme zakys. smetanu a zaděláme vláčné těsto. (Pozor pokud budete dělat z hladké výběrové přidat 3 lžíce mléka).
TĚSTO MUSÍ MÍT KONZISTENCI KYNUTÝCH TĚST NA KOLÁČE. MUSÍ BÝT JEMNÉ A DOBŘE SE VYTAHOVAT. Těsto dávám do 3 sáčků. Do každého dáme po 1 lžičce oleje a sáček protřepeme. Do takto vymazaných sáčků rozdělím těsto a u vrchu uzavřu, ať má prostor na kynutí. Vložím do lednice a nechám kynout, je možno si udělat dopředu vydrží takto 4 dny. Pak jen odebírám na potřebné množství langošů a smažím. Kuličku těsta roztáhneme do kulata střed by měl být nejtenší a kraje hrubší. Smažím na pánvi a výška oleje by měla být alespoň 2 cm.
Hotový langoš potřeme kečupem smíchaným s prolisovaným česnekem a bohatě posypeme sýrem. Dobrou chuť.
Langoše jsou jemné a měkoučké.
Fotky receptu Langoše ze zakysané smetany:
Fotky vložil: uschi3,piskotik,smudlinek,Natural,vilka