4 ks papriky
| 4 - 5 ks středních rajčat
| 250 g klobásy (ne moc suché) nebo točeného
| 100 g sádla
| 1 ks cibule
| 4 ks vejce
| pepř
| sůl
Postup přípravy receptu Lečo:
Na rozpálené sádlo dáme na drobno nakrájenou cibulku a osmahneme. Pokud používáme točený salám nebo hodně měkkou klobásu, tak ji na kostičky nakrájenou přidáme a mírně osmahneme. Poté vložíme nakrájenou na tenčí nudličky a zbavenou semínek papriku a dusíme téměř do měkka. Poté přidáme nakrájená na kousky rajčata (a jestli máme klobásu, tak tu též), osolíme, opepříme a dusíme ještě chvíli. Na konci do leča pečlivě rozmícháme vejce a chvilku povaříme. Nejlepší je podávat lečo s chlebem, ale dobrou přílohou jsou i brambory.