Postup přípravy receptu Ledvinky s červeným vínem a žampióny:
Ledvinky vypereme ve studené vodě. Potom je vložíme do nádoby se studeným mlékem a necháme odležet, nejlépe přes noc.
Na marinádu smícháme vývar, víno, worchester, sojovou omáčku a mletý zázvor.
Žampióny nakrájíme na plátky. Česnek utřeme s trochou soli a pepře.
Ledvinky vyjmeme z mléka, osušíme a nakrájíme na větší, ale tenké plátky. Znova propláchneme.
Přivedeme vodu k varu. Nesolíme. Do ní vložíme ledvinky a jen krátce povaříme. Nejdéle 1 minutu. Pak je ihned zcedíme a necháme odkapat.
V kastrole zahřejeme olej na kterém orestujeme žampióny, vmícháme česnek, lehce opepříme a odstavíme z tepla. Vmícháme odkapané ledvinky, zalijeme marinádou a necháme odležet alespoň šest hodin v chladu.
Podáváme je na ledovém salátu, zdobíme paprikou a petrželkou. Pokrm zakapeme marinádou.