Postup přípravy receptu Lehoučká roláda:
Nejlépe elektrickým šlehačem vyšleháme tuhý sníh ze 7 bílků, postupně do něj zašleháme 7 lžic cukru, 7 žloutků a nakonec 7 lžic mouky. Připravíme si pečící papír, který potřeme troškou oleje a rovnoměrně posypeme troškou hladké mouky. Papír položíme na plech a vylijeme na něj připravené těsto. Dáme do předehřáté trouby (cca 200 °C) a pečeme zhruba 10 minut, dokud těsto nezhnědne. Mezitím si připravíme utěrku, kterou posypeme moučkovým cukrem. Upečenou roládu vyjmeme z trouby, opatrně obrátíme na připravenou utěrku a sundáme pečící papír. Roládu do utěrky srolujeme a necháme úplně vystydnout. Mezitím si ušleháme šlehačku se ztužovačem. Vystydlou roládu rozbalíme, namažeme do 3/4 meruňkovou marmeládou a přidáme šlehačku. Opatrně zabalíme. Roládu pocukrujeme moučkovým cukrem.