Postup přípravy receptu Letní závitky:
Bůček vhodíme do horké vody a vaříme jej 15 – 20 minut. Poté vyjmeme, necháme vychladnout. Rýžové nudle vhodíme do vařící vody, necháme přejít varem, stáhneme z ohně, necháme nabobtnat, poté scedíme a propláchneme studenou vodou. Zeleninu nakrájíme na tenké, osm centimetrů dlouhé nudličky, stejně tak maso a šunku. Vezmeme si dva čtverce rýžového papíru, jeden před sebe položíme rovně, druhý přes něj přeložíme na koso. (Začátečníci mohou použít 2 a 2 listy rýžového papíru, nehrozí tak snadné protržení.) Rýžový papír navlhčíme pomocí navlhčeného lístku listového salátu. Ke kraji jedné špičky poklademe lístek listového salátu, do něj skleněné nudle (od všech ingrediencí jen trochu), na ně maso, pažitku, šunku, okurku, sojové klíčky, vietnamskou bazalku, snítku koriandru, máty, meduňky a zavineme závitek: zarolujeme kousek papíru od špičky přes vložené ingredience, přeložíme okraje po stranách a dorolujeme.