Postup přípravy receptu Limetová vejce:
1. Oddělené plátky listového těsta rozmrazíme. Na pomoučeném válu každý plátek vyválíme a vypícháme 12 oválků dlouhých asi 10 cm. Ze zbylého těsta nakrájíme 1 cm široké proužky a po dvou je spleteme do provázku. Troubu předehřejeme na 200 °C.
2. Okraje oválků potřeme bílkem a přiložíme k ním těstový provázek, posypeme cukrem a mandlovými lupínky. Oválky narovnáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme asi 7 minut. Dna oválků několikrát opatrně propíchneme vidličkou a pečeme dalších 7 - 8 minut. Upečené necháme vychladnout na kuchyňské mřížce.
3. Na krém smícháme v míse máslo, cukr, limetovou štávu a vejce a v horké vodní lázni ušleháme do husté pěny. Mísu s krémem postavíme do studené vody a za stálého míchání vychladíme.
4. Oválky naplníme krémem. Jahody omyjeme, zbavíme stopek, necháme okapat a podle velikostí nakrájíme na plátky nebo překrájíme na půlky, poté ozdobně narovnáme na oválky.