Použité suroviny receptu Limetový šerbet na sirupu:
6 limet
| 2-3 lžíce cukru
| dle potřeby: bobulky rybízu na ozdobu
| 4 lžíce malinového sirupu
| dle potřeby: dílky limety
| dle potřeby: meduňka na ozdobu
Postup přípravy receptu Limetový šerbet na sirupu:
1. Tři limety omyjeme horkou vodou, osušíme, oloupeme kůru a jemně posekáme. Ze všech plodů vymačkáme šťávu. Do varu uvedeme 125 ml vody, přidáme cukr a limetovou kůru a asi 5 min. povaříme. Necháme vychladnout.
2. Limetovou šťávu rozmícháme v limetovém vývaru a přidáme 250 ml vody. Vlijeme do kovové mísy a uložíme na 5-6 hodin do mrazničky. Když hmota začne tuhnout, každých 30 min. ji krátce promícháme metlou na sníh, aby se netvořily ledové krystaly.
3. Malinový sirup rozdělíme do 4 dezertních sklenic. Přidáme limetový šerbet a poklademe bobulemi rybízu. Pohár ozdobíme dílky limety a meduňkou a okamžitě podáváme.
Fotky receptu Limetový šerbet na sirupu:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!