Postup přípravy receptu Linecké košíčky:
Z mouky, másla, cukru, žloutků a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, přikryjeme ho a necháme je v chladu odležet nejméně hodinu. Odležené těsto rozdělíme na stejné dilky a vtlačujeme ho do formiček, které naskládáme na plech, vsuneme do trouby a pečeme při teplotě 180 stupňů Celsia dozlatova. Hotové je necháme vychladnout a pak vyklopíme.
Do mléka nasypeme cukr, a když se začne vařit, zamícháme do něj pudinkový prášek rozmíchaný v mléce. Uvaříme hustý krém a za občasného prošlehámí ho necháme vychladnout.
Žloutky a cukr šleháme ve vodní lázni do pěny. Potom misku odstavíme a šleháme dál, až do naprostého vychladnutí. Do prochladnutých našlehaných žloudků potom postupně zašleháváme pudinkový krém a změklé máslo. Musíme šlehat velmi pomalu a suroviny přidávat po malých dávkách, aby se krém nesrazil.
Hotový krém necháme v lednici vychladit. Potom jím naplníme cukrářský sáček a s jeho pomocí krém ozdobně nastříkáme do upečených lineckých košíčků. Krém ozdobíme směsí lesního ovoce a přelijeme želatinou, kterou jsme připravili podle návohu na sáčku. Košíčky necháme zatuhnout a pak podáváme.