120 g hladké mouky
| 1 lžička ml. skořice
| sůl
| 60 g cukru moučka
| 3 vejce
| 1 lžička kypř. prášku do pečiva
| 1 balíček vanil. cukru
| 250 g ricotty
| 200 g brusinek
| 150 g rybízové marmelády
| 2 lžíce medu
| pomerančová kůra
Postup přípravy receptu Lívanečky s ricottou:
Na omáčku rozehřejeme rybízovou marmeládu a med. Přidáme brusinky (i kompotované) a za stálého míchání dusíme na mírném plameni asi 8 minut. Pak odstavíme a za občasného promíchání necháme zcela vychladnout.
Vejce vymícháme se skořicí, ricottou a oběma druhy cukru dohladka. Do těsta přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva i solí a vypracujeme hladké těsto.
Z těsta na mírně máslem vymaštěném lívanečníku usmažíme asi 16 - 20 zlatavých lívanečků.
Lívanečky servírujeme na předehřátých talířích, sypeme cukrem a přeléváme brusinkovou omáčkou. Pro potěchu oka můžeme ještě ozdobit kůrou pomeranče (spirálkou).
Fotky receptu Lívanečky s ricottou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!