Postup přípravy receptu Lotrinská quiche :
Připravíme si křehké těsto a necháme ho hodinu odpočinout.
Šunku nakrájíme nadrobno, uzený bůček na malé kousky a všechno osmahneme na suché pánvi, na mírném ohni. Jakmile maso dostane zlatou barvu, vyjmeme je a necháme vychladnout.
Odpočaté těsto vyválíme na sílu 3 mm a vyložíme jím máslem vymazanou dortovou formu. Na těsto položíme šunku a bůček, spolu s 2 dkg másla.
Dáme do horké (15 minut předehřáté) trouby a pečeme 15 minut.
Mezitím rozšleháme vejce se smetanou, mírně osolíme, opepříme a přidáme na špetku nože muškátového oříšku.
Nalijeme na poloupečené těsto, které jsme vyjmuli z trouby, posypeme malými „oříšky“ másla a v troubě za mírnější teploty dopečeme.
Jakmile má quiche správnou zlatavou barvu, přesvědčíme se píchnutím nože, zda je upečena. Není-li, pečeme dále, ale zakryjeme formu papírem.
Podává se horké.