1 kg jablek
| 550 g práškového cukru
| 6 vajec
| 2 dcl oleje
| 2 dcl vody
| 300 g polohrubé mouky
| 150 g mletého máku
| 1/2 prdopeče
| čokoládová poleva
Postup přípravy receptu Makový jablečník:
Očištěná jablka pokrájíme na kostky a podusíme se 100 g cukru. Žloutky vymícháme s 300 g cukru, postupně vmícháme olej, vodu, mouku s práškem do pečiva. Nakonec zapracujeme sníh z bílků. V misce vymícháme mák, 150 g cukru a asi 1/3 těsta. Podušená jablka rovnoměrně rozložíme na dno plechu vyloženého mastným papírem. Na jablka rozetřeme makové těsto a na to zbytek těsta. Pečeme na 175 C cca 45 minut. Po vychladnutí vyklopíme a na jablka dáme čokoládovou polevu.
Fotky receptu Makový jablečník:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!