2 bílky
| 125 g moučkového cukru
| 20 g škrobové moučky
| 50 g mletých mandlí
| několik kapek červené potravinářské barvy
| 2 vejce
| 75 g cukru
| 150 g mražených malin
| 250 g másla
| 2 cl rumu
Postup přípravy receptu Malinky:
Troubu vyhřejeme na 175°C. Z bílků za stálého přisypávání moučkového cukru ušleháme pevný sníh.
Smícháme škrobovou moučku s mletými mandlemi a s potravinářskou barvou a směs lehce zapracujeme do sněhu.
Cukrářský sáček s velkým otvorem naplníme sněhovou směsí. Dva plechy vyložíme pečícím papírem a na každý nastříkáme asi 15 kopečků. Pečeme je asi 15 minut. Po vyjmutí z trouby je necháme vychladnout.
Vejce s cukrem ušleháme v horké vodní lázni do pěny, vyjmeme z lázně a necháme vychladnout. Mícháme do vychladnutí.
Maliny rozmrazíme a protřeme sítem.
Máslo utřeme, po lžících vmícháme malinové pyré a rum a nakonec zapracujeme vaječnou pěnu.
15 malinek potřeme malinovou směsí a přiklopíme druhým kouskem cukroví. Podáváme nejlépe hned po naplnění.
Fotky receptu Malinky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!