Postup přípravy receptu Malinovo-kakaový koláč s citrónovou polevou:
Maliny umyjte a nechte dobře okapat. Oddělte vejce, vaječný žloutek smíchejte s třetinou cukru a vanilkovým cukrem a vyšlehejte do pěny. Z bílků vyšlehejte sníh, postupně přidávejte zbytek cukru a ušlehejte tuhý sníh. Opatrně smíchejte sníh a žloutkovou hmotu, nakonec přimíchejte prosátou mouku, ořechy, kakao a citrónovou kůru.
Pečící troubu předehřejte na 190°C, hmotu rozložte na plech vyložený pečícím papírem a poklaďte malinami. Pečte asi 35 minut, pak nechte koláč na plechu zchladnout. Na polevu smíchejte šťávu z citrónu s takovým množstvím prosátého moučkového cukru, až vznikne velmi tuhá hmota. Tu ohřívejte ve vodní lázni tak dlouho, až získáte lesklou hladkou konzistenci, koláč potřete polevou. Po ztuhnutí polevy můžete koláč krájet na jednotlivé řezy.