250 g polohrubé mouky
| 1 špetka soli
| 1 lžička kypřicího prášku
| 80 g rostliného tuku
| 120 g moučkového cukru
| 2 žloutky
| 2 lžíce smetany
| 200 g malin
| 1 balíček červené želatiny
| NÁPLŇ NÁPLŇ
| 200 g měkkého tvarohu
| 2 balíčky vanilkového cukru
| 2 bílky
Postup přípravy receptu Malinový koláč:
Prosetou mouku promíchejte se solí a kypřícím práškem. Rostlinný tuk, moučkový cukr a žloutky vymíchejte do pěny, postupně do ní vmíchejte mouku a smetanu a vypracujte řidší těsto. Těsto rozetřete až po okraj vymaštěné a moukou vysypané kulaté formy na pečení a v mírně vyhřáté troubě upečte. Vychladlý korpus vyklopte na vál, potřete náplní, poklaďte omytým ovocem a zalijte želatinou připravenou podle návodu na obalu. Náplň: tvaroh smíchejte s vanilínovým cukrem a vmíchejte sníh ušlehaný z bílků.