Postup přípravy receptu Mandarinková roláda :
Žloutky smícháme společně s cukrem do pěny, přidáme šťávu z mandarinek a mouku a opatrně vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků. Takto vzniklé těsto rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem a krátce pečeme v předehřáté troubě dozlatova. Upečený plát těsta oddělíme od papíru, těsto svineme do navlhčené vlažné utěrky a necháme vychladnout. Potom těsto opět rozvineme, rozprostřeme po něm náplň, na ni rozložíme nakrájené mandarinky, opět svineme a necháme v chladu uležet. Podáváme s kousky mandarinek, například z kompotu.
Náplň na roládu připravíme tak, že smícháme tvaroh, jogurt, cukr a vaječný likér. Namočenou želatinu rozpustíme podle návodu na obalu a vmícháme ji do tvarohové směsi. Necháme vychladnout a do zchladlé směsi přimícháme ušlehanou smetanu.